Moja kuhinja:

PEČEN PIŠČANEC S KISLO SMETANO IN KRUŠNIM NADEVOM



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 jed. za peči
  • 2 stroke česna (stremo)
  • 1300 g piščanca
  • 1 lonček kisle smetane
  • 500 g na kocke narezanega belega kruha
  • 2 do 3 jajca
  • sol, mleko, moka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2765

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 535

Navodila za pripravo

Piščanca narežemo na kose, meso ločimo od kosti, in kože, operemo, osušimo in solimo. Kruhove kocke pomešamo z v mleku razžvrkljanimi jajci, soljo. Vlijemo čez kruhove kocke, pustimo, da se napojijo. Po potrebi dodamo še moko. Iz beljakov naredimo sneg in ga rahlo vmešamo v maso.
Piščančje del opečemo na olju iz obeh strani. Dodamo na kocke narezan česen, še malo popečemo, da zadiši. Popečene dele, drugega zraven drugega, naložimo v pekač tudi olje, ki je ostalo od opekanja. Meso pokrijemo z nadevom, prekrijemo s folijo in pečemo v na 180 stopinj Celzija naprej ogreti pečici 20 minut, nato vzamemo iz pečice, premažemo s smetano in pečemo še 30 minut
Serviramo s solato.
Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev