Moja kuhinja:

Pečen piščanec s prilogami


Pečen piščanec s prilogami
Pečen piščanec s prilogami
Pečen piščanec s prilogami
Pečen piščanec s prilogami

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kg piščanec
  • 1 kos čebule
  • 1 ščepec soli
  • 1 čajna žlica bučnega olja
  • 1 čajna žlica kisa
  • 1 ščepec popra
  • 2 kos (stroka) česna
  • 1 čajna žlica olivnega olja
  • 2 jedilna žlica olja
  • 1 dcl vode ali jušne osnove (oz. po potrebi)
  • 1 ščepec rdeče paprike
  • 1 ščepec suhega česna
  • 4 kos (stroke) česna
  • 5 dcl slane vode
  • 1 ščepec VEGETE
  • 1 kos paprike
  • 1 kos korenčka
  • 20 dag graha (svežega ali zamrznjenega)
  • 50 dag krompirja
  • 1 olje za cvrenje
  • 20 dag šampinjonov
  • 20 dag motovilca

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1991

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 570

Navodila za pripravo

Priprava piščanca:
piščanca operemo, osušimo in natremo z mešanico začimb (sol, vegeta, poper, rdeča paprika, suh česen), damo v pekač in obložimo z zelenjavo (čebula, česen, korenček, paprika). Polijemo s segretim oljem, dolijemo malo vode in pečemo pri 180 do 200 stopinj C približno 1 uro. Med pečenjem piščanca polivamo s tekočino od pečenja in jo po potrebi tudi dolivamo.

Priprava prilog:
Grah: skuhamo v slani vodi, odcedimo in mu dodamo maslo.
Gobe: na olivnem olju svetlo prepražimo česen, dodamo šampinjone ali katere druge gobe in jih dušimo, da povre vsa tekočina.
Krompir: olupimo, narežemo na rezance, operemo, osušimo in ocvremo v vročem olju (pommes frites).

Solata:
motovilec očistimo, operemo in prelijemo z dresingom iz bučnega olja, kisa (lahko balzamičnega) in soli.

Na krožnik naložimo kose piščanca, ocvrt krompirček, grah, gobe in zelenjavo , ki se je pekla zraven piščanca (korenček, paprika, čebula).
Zraven ponudimo motovilec v solati.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev