Moja kuhinja:

PEČEN PIŠČANEC Z AJDOVO KAŠO



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 piščanec
  • * sol
  • 1 čebula nasekljana
  • 5 dcl VODE
  • 4 zrna česna
  • * sol, poper
  • 1 čajna žlica rdeče paprike, sladke
  • 1 jedilna žlica sezamovega olja
  • 1 jedilna žlica arašidovega olja
  • 2 skodelici ajdove kaše
  • * vodo za kašo
  • * ščepec koriandra
  • 1 čajna žlica majorana

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5076

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 571

Navodila za pripravo

Piščanca operemo, osušim, razkosamo na večje kose in premažemo z marinado, po obeh straneh, tudi pod kožo.
MARINADA: olje pomešamo s soljo, poprom, na drobno sekljanim česnom in sladko papriko.
Z marinado premazane kose mesa položimo v kozico (s proti prijemljivim premazom), dodamo vodo toliko, da meso ni prekrito in pokrito dušimo 20 minut. Posodo odkrijemo, pustimo, da voda povre in meso z obeh strani popečemo. Meso vzamemo iz kozice in v njo vsipamo nasekljano čebulo. Čebulo zlato rumeno prepražimo.
Pristavimo 1 l vode, da zavre, solimo in v njo vsipamo prebrano in oprano ajdovo kašo. Pazimo, ker se kaša hitro skuha, da ne bo preveč razkuhana. Kašo vsipamo k čebuli, dodamo ščepec ali dva majarona, ščepec ali dva mletega koriandra, poper, sol in pražimo še tako dolgo, da voda povsem izpari.
Zraven serviramo zeleno solato.
Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev