Moja kuhinja:

Pečena kura s kruhovo "filo"



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kos jajca
  • 1 dcl mleka
  • 10 g začimb (sol, poper, peteršilj, česen)
  • 1 kos kura
  • 15 g začimb za piščanca
  • 2 dcl jušne osnove
  • 500 g suhega kruha ali žemelj

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3176

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 549

Navodila za pripravo

Kuro dobro začinimo z začimbami za piščanca (curry, rdeča sladka paprika, sol, poper, vegeta, ....).
Suh kruh narežemo na kožčke, ga poparimo z vročim mlekom, dodamo začimbe (vegeta, peteršilj, česen, sol, poper...).
S "filo" napolnimo piščanca, in pečemo cca. 1 uro in pol v pečici na cca. 200 stopinj. Vmes piščanca večkrat obrnemo. Preostanek file lahko skuhamo v zaviti foliji v vreli vodi cca. 20 min, ali spečemo na drugem pekaču cca. 20 min na 200 stopinj.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev