PEČENA PIŠČANČJA BEDRA S PROSENO KAŠO
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: cvetka cmor
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 piščančja bedra
- 1 skodelica prosene kaše
- sol, poper
- 4 zrna česna
- 1 žlička rdeče sladke paprike
- 1 jad. žlica olja
- 5 dl vode
- + 2 skodelici vode za kašo
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4597 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 851 |
Navodila za pripravo
Piščančja bedra operemo, osušim in premažemo z marinado, po obeh straneh, tudi pod kožo.
MARINADA: olje pomešamo s solo, poprom, na drobno sekljanim česnom in sladko papriko.
Z marinado premazana bedra položimo v kozico (s proti prijemljivim premazo), dodamo vodo in pokrito dušimo 15 – 20 minut. Posodo odkrijemo, pustimo, da voda povre in bedra z vseh strani še popečemo. Bedra vzamemo iz kozice in v njo vsipamo oprano proseno kašo, zalije z vodo, po vrhu naložimo bedra in še vse skupaj počasi dušimo, da voda povre. Na krožnik naložimo najprej malo kaše, na vrh pa še bedro.
Zraven lahko serviramo poljubno solato.
Tako pripravljea bedrca so izvrstna. Pa dober tek želim!