Moja kuhinja:

PEČENA PIŠČANČJA BEDRA S PROSENO KAŠO



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 piščančja bedra
  • 1 skodelica prosene kaše
  • sol, poper
  • 4 zrna česna
  • 1 žlička rdeče sladke paprike
  • 1 jad. žlica olja
  • 5 dl vode
  • + 2 skodelici vode za kašo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3724

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 528

Navodila za pripravo

Piščančja bedra operemo, osušim in premažemo z marinado, po obeh straneh, tudi pod kožo.
MARINADA: olje pomešamo s solo, poprom, na drobno sekljanim česnom in sladko papriko.
Z marinado premazana bedra položimo v kozico (s proti prijemljivim premazo), dodamo vodo in pokrito dušimo 15 – 20 minut. Posodo odkrijemo, pustimo, da voda povre in bedra z vseh strani še popečemo. Bedra vzamemo iz kozice in v njo vsipamo oprano proseno kašo, zalije z vodo, po vrhu naložimo bedra in še vse skupaj počasi dušimo, da voda povre. Na krožnik naložimo najprej malo kaše, na vrh pa še bedro.

Zraven lahko serviramo poljubno solato.

Tako pripravljea bedrca so izvrstna. Pa dober tek želim!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev