Moja kuhinja:

Pečena piščančja stegna s sirom in dušeno čebulo


Pečena piščančja stegna s sirom in dušeno čebulo
Pečena piščančja stegna s sirom in dušeno čebulo
Pečena piščančja stegna s sirom in dušeno čebulo
Pečena piščančja stegna s sirom in dušeno čebulo

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 sol
  • 1 dcl belega vina
  • 1 poper
  • 3 jedilna žlica olivnega olja
  • 2 ščepec curry
  • 4 kos piščančjih stegen brez kosti in kože
  • 4 rezine sira po želji
  • 1 kos večje čebule

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6163

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 541

Navodila za pripravo

Piščančja stegna solimo in popramo ter potresemo s curryjem. Na hitro jih popečemo na obeh straneh in jih zalijemo z 0,5 dcl vina. Stegna dušimo par minut. Nato ponev odkrijemo, da izlapi vsa tekočina, jih lepo zapečemo ter jih shranimo na toplem.

Čebulo narežemo na malce debelejše trakce in jo v isti ponvi podušimo. Ko čebula "uvene", ji prilijemo preostalo vino in pustimo, da izhlapi. Čebulo solimo in popramo ter nanjo damo pečeno meso, na meso pa rezine sira. Ponev pokrijemo le toliko, da se sir stopi in postrežemo s kosom kruha ali pire krompirjem.

Zraven se prileže solata iz paradižnika in paprike.

Hiter in enostaven recept. Seveda pa se lahko še sami poigrate začimbami.

Dober tek :)))





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev