Moja kuhinja:

Pečena račka


Pečena račka
Pečena račka
Pečena račka
Pečena račka

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica rožmarin
  • 1 dcl olivnega olja
  • 1 jedilna žlica soli
  • 1 čajna žlica timijana
  • 1 čajna žlica origana
  • 1 kos cela raca
  • 1 čajna žlica majaron
  • 1 jedilna žlica rjavega sladkorja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3561

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 674

Navodila za pripravo

Raci odrežemo rep, in peruti skrajšamo. Potem jo osušimo s papirnato brisačko. V skodelico zmešamo vse začimbe v olje in s tem namažemo raco v pekač damo peki papir in nanj položimo raco s hrbtom navzdol ter pokrijemo pekač z pokrovko če te nimamo pa z alufolijo. Pečemo v naprej ogreti pečici na 200°C skoraj 2 ure. Odkrijemo alufolijo in pogledamo če je kost na bedri race vidna pol je pečena in jo še damo brez folije malo da zarumeni oz. jaz naredim luknjice na alufolijo in dam na ventilacijo na pečici.

Priloga: Rdeče zelje in mlinci.

Trik: Raci je zato potrebno odrezati rep ker ima v njem spolne žleze in če tega ne naredimo nam račje meso smrdi isto je pri goski.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev