Pečena račka




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Polona Trbojević
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čajna žlica rožmarin
- 1 dcl olivnega olja
- 1 jedilna žlica soli
- 1 čajna žlica timijana
- 1 čajna žlica origana
- 1 kos cela raca
- 1 čajna žlica majaron
- 1 jedilna žlica rjavega sladkorja
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3561 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 674 |
Navodila za pripravo
Raci odrežemo rep, in peruti skrajšamo. Potem jo osušimo s papirnato brisačko. V skodelico zmešamo vse začimbe v olje in s tem namažemo raco v pekač damo peki papir in nanj položimo raco s hrbtom navzdol ter pokrijemo pekač z pokrovko če te nimamo pa z alufolijo. Pečemo v naprej ogreti pečici na 200°C skoraj 2 ure. Odkrijemo alufolijo in pogledamo če je kost na bedri race vidna pol je pečena in jo še damo brez folije malo da zarumeni oz. jaz naredim luknjice na alufolijo in dam na ventilacijo na pečici.
Priloga: Rdeče zelje in mlinci.
Trik: Raci je zato potrebno odrezati rep ker ima v njem spolne žleze in če tega ne naredimo nam račje meso smrdi isto je pri goski.