Moja kuhinja:

PEČENA SVINJSKA KRI



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 dag moke
  • malo soli
  • malo popra
  • 2 dcl mleka
  • 2 jajci
  • 10 dag masti
  • 5 dcl sveže svinjske krvi
  • 5 dag nasekljanega česna

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 19338

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 758

Navodila za pripravo

Mleko, jajca, malo soli, malo popra, moko in dobro razžvrkljano kri, premešamo, da dobimo gladko maso.
Najprej v kozici na masti prepražimo čebulo, da postane zlato rumena. V pekač damo nekaj žlic masti s popečeno čebulo, na to vlijem maso, do 1 cm debelo. V vnaprej ogreti pečici na 180 stopinj Celzija pečemo približno 10 minut. Vzamemo iz pečice in potresemo s sesekljanim česnom. To je prva jed ob kolinah. Postrežemo s kruhom.
Če še nam je masa ostala, postopek ponovimo. Odvisno od velikosti pekača.
Dober tek želim!



Jože Šmigoc

Moja babica je tej jedi pravila "krvni tamrli". Začinila ga je še z majaronom (nisem pa prepričan, da je vanj dala česen). Z njim je postregla, še preden so mesarji uspeli svinjo sleči - dosti pred jetrci in zeljem. Vem, da bo marsikdo to jed odklanjal, ker pač vsebuje "čudno sestavino" (kri), ampak pripravite kdaj tamrli ob svojih kolinah, mogoče boste presenečeni ...



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev