Moja kuhinja:

Pečena začinjena ribica z bučkami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čebula
  • malo vode za zalivanje
  • 1 bučka
  • 1 - 2 jajci
  • malo soli
  • malo olja za pečenje
  • 2 stroka česena
  • malo muškatnega oreščka
  • malo česna
  • 1 manjši kos svinjske ribice
  • malo currya
  • malo mešanih začimb za svinjino
  • 1 žličko moke
  • 10 dag spinače
  • malo mleka in soli

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2117

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 543

Navodila za pripravo

Na olju prepražimo česen, skupaj z 1 žličko moke. Zalijemo z malo mleka in dodamo špinačo, ki jo začinimo z muškatnim oreščkom.

Kos svinjske ribice nasolimo in namažemo s stepenim jajcem za lepšo in boljšo skorjo. V naoljen pekač nadevamo nasekljano čebulo, česen in na kolobarje narezane bučke, ki jih prav tako pomažemo z jajcem. Naložimo v pekač, na to pa položimo začinjeno ribico. Pečemo jo 1 uro na 200 stopinj, medtem pa jo obračamo, zalivamo z maščobo, po potrebi tudi z malo vode.

Pečeno ribico razrežemo, nadevamo na servirni krožnik in postrežemo skupaj z bučkami in špinačo, ki jo prelijemo po krožniku.
Ostalo špinačo ponudimo posebej.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev