Moja kuhinja:

Pečena začinjena Svinjska ribica



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 manjša čebula
  • 6 žlic olja
  • 1,5 kg svinjske pečenke
  • dober ščep rožmarina, paprike v prahu, belega popra, soli

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6588

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 533

Navodila za pripravo

Meso položimo v pekač in mu dodamo rožmarin, papriko v prahu, poper, nemleti poper, narezano čebulo ( prepolovljeno in narezano na kolobarčke ) sol in olje ter vse skupaj dobro vtremo vanj. Najboljši način da bodo začimbe prišle v meso, je da ga malce porežete (najbolje na spodnji strani mesa, da se toliko ne opazi ) in vtrete začimbe v zareze. Če pa imate vejice rožmarina vam priporočam da jih kar zapičite v meso, saj bo tako aroma najlažje prišla v notranjost mesa. Meso nato pustimo marinirati kakšen dan ( ne več kot dan in pol ). Najbolje je en dan saj bo tako dolga marinada povzročila da bo meso mehko in prežeto z začimbami.
Ribico nato pokrito pečemo na 180 stopinj kakšni dve uri.
Nasvet: Ko je meso pečeno, ga narežite in pokapajte z sokom od mesa, začimbami ki so se nabrale na dnu pekača. Zraven svinjske ribice se odlično priležejo razne vrste pripravljenega krompirja in solat.

DOBER TEK!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev