Moja kuhinja:

Pečena zelenjavna rižota



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • žlica paradižnikovega koncentrata
  • 3-4 žlice olja
  • 2 piščančja zrezka
  • 4-5 pesti riža
  • 1,5 zelene paprike ( če imate možnost uporabite še rdečo in rumeno papriko)
  • 4 večji zreli paradižniki ali 250 ml pelatov
  • goveja kocka, ki jo stopimo lahko prej v vodi
  • ščepec peteršilja, bazilike, soli in popra
  • čajna žlička paprike v prahu in česna v prahu
  • 2 žlici smetane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3329

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 874

Navodila za pripravo

Jed pričnemo s pripravo zelenjave in mesa, saj nam to bistveno olajša celotni postopek. Začnimo z rezanjem paprike, za katero priporočam da so v vseh treh barvah, saj boste s tem pripomogli k boljšem okusu in bolj zanimivo obarvani jedi. V primeru da imate na razpolago le naprimer zeleno papriko jo uporabite namesto rdeče in rumene. Narežete jo na manjše kocke ( približno kvadratni cm) saj jih boste tako lažje hitreje popražili. Prav tako na kocke narežete paradižnik ( če boste uporabili svežega ) in nato nadaljujte s čebulo. Na koncu narežete na kocke še meso in ga začinite z malce soli in popra.
Narezano čebulo nato začnete pražiti na olju, ki ga pred tem segrejete na ponvi. Čebuli ki jo pražimo dodamo ščepec soli, in nadaljujemo dokler rahlo ne porjavi. Dodamo narezano meso in ga malce popečemo, ter nato še papriko in pražimo dokler ne postane malce mehkejša in prav tako rahlo porjavena.
Nadaljujemo s dodanim narezanim paradižnikom na kocke ali pelati. Nato jedi dodamo govejo kocko, ki bo popestrila okus, papriko v prahu, poper, peteršilj, baziliko, paradižnikov koncentrat in majhen ščepec sladkorja.
Vse to skupaj pražimo na srednji temperaturi kakšne 3 minute, ter nato zlijemo omako v pekač. V manjšo posodo stresemo riž, ter ga operemo ( V posodo zlijemo vodo dobro premešamo, ter jo zlijemo ven - pazite da ne zlijete ven še riž. Postopek kakšne 3x ponovite. ), s tem bomo preprečili preveč sprijemanja riža ko bo pečen. Nato opran riž stresemo v omako, ji dodamo še 1-2 dcl vode in premešamo. Vse skupaj nato pokrijemo s folijo in položimo v pečico na 180 stopinj, za slabo urico. Na približno 15 minut je dobro premešati rižoto, da se preveč ne prime na dno, in po potrebi zaliti s še malo vode, če imate občutek da je vsa izhlapela in je riž se surov.

DOBER TEK!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev