Moja kuhinja:

Pečene reberce



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo rožmarina
  • 2 stroka česna
  • 1 veliko čebulo
  • 1 večji kos svinjskih reber
  • malo soli in začimb za svinjino
  • 5 malih brstičnih ohrovtov
  • malo svinjske masti za pečenje
  • 1 dl vina za zalivanje in vode po potrebi
  • 5 dag suhe salame

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3090

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 608

Navodila za pripravo

Rebra nasolimo, začinimo in namažemo z mastjo. Položimo jih v pekač. Čebulo in česen narežemo, vendar na malo večje koščke ter razporedimo po pekaču zraven mesa. Dodamo še brstični ohrovt in na koščke narezano suho salamo ter pečemo na 200 stopinj celzija okoli 2 uri, oziroma dokler niso rebra hrustljavo zapečena. Vsake 15 minut jih obračamo in zalivamo z malo vode in vinom, ter s pečenkinim sokom.
Ko so rebra pečena, jih vzamemo iz pečice in jih za 10 minut pokrijemo s folijo, da se meso malce napoji in dobi tisti pravi slastni okus.
Zraven se odlično prilega dušeno zelje in kuhan krompir zabeljen z ocvirki...
Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev