Pečeni zrezki s sezamom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 (piščančji) zrezki
- malo popra in vegete
- nekaj drobtin in sezama (pol-pol)
- olje za peko
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 6355 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 839 |
Navodila za pripravo
Zrezke po potrebi potolčemo (če so predebeli) in jih začinimo. V posodi zmešamo drobtine in sezam in v njih povaljamo zrezke ter jih na koncu stisnemo, da se zmes obdrži na njih.
V ponvi segrejemo olje in popečemo zrezke. Pečeni so dokaj hitro.
To je preprostejši in hitrejši način za ocvrte zrezke, na las podobne dunajskim - po videzu in okusu. Izognemo se jajcem in moki, zato so primerni za ljudi, ki teh stvari ne smejo jesti.
Dober tek!