Moja kuhinja:

pečenka s hrustljavim krompirčkom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 kos krompir
  • 400 g svinjske pečenke
  • 1 čajna žlica gorčice
  • 1 kos začimbe (sol, poper, rdeča paprika, cimet)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2021

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 634

Navodila za pripravo

Pečenko en večer pred pečenjem začinimo (sol, poper, malo olja, ščep ali dva rdeče paprike ter cimet). Cimet da super aromo, malo sladkejši okus - mi ga obožujemo na pečenkah. Pečenko zavijemo v folijo za živila in damo na hladno.
Vzamemo 5 večjih krompirjev, jih olupimo in narežemo na pomfrit.
Pečenko vzamemo iz hladilnika in jo premešamo s krompirjem in damo pečit na 190°. Pečemo 1 uro oziroma po potrebi (če je kos pečenke zelo debel, damo pečit pred krompirjem in krompir dodamo kasneje).
Postrežemo z solato.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev