pečenka s hrustljavim krompirčkom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 5 kos krompir
- 400 g svinjske pečenke
- 1 čajna žlica gorčice
- 1 kos začimbe (sol, poper, rdeča paprika, cimet)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2521 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 819 |
Navodila za pripravo
Pečenko en večer pred pečenjem začinimo (sol, poper, malo olja, ščep ali dva rdeče paprike ter cimet). Cimet da super aromo, malo sladkejši okus - mi ga obožujemo na pečenkah. Pečenko zavijemo v folijo za živila in damo na hladno.
Vzamemo 5 večjih krompirjev, jih olupimo in narežemo na pomfrit.
Pečenko vzamemo iz hladilnika in jo premešamo s krompirjem in damo pečit na 190°. Pečemo 1 uro oziroma po potrebi (če je kos pečenke zelo debel, damo pečit pred krompirjem in krompir dodamo kasneje).
Postrežemo z solato.