Moja kuhinja:

Pečenka s krompirjem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo pora
  • malo soli
  • malo olja
  • nekaj strokov česna
  • 1 rdečo čebulo
  • malo vode ali jušne osnovo za zalivanje
  • malo poljubnih začimb
  • 1 kos svinjske pečenke
  • 4 srednje velike krompirje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5791

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 515

Navodila za pripravo

Pečenko nasolimo, začinimo in damo v pomaščen pekač. Po vrhu jo namažemo z oljem in in jo obdamo z narezano čebulo in s stroki česna, ter rezinami pora.

Pečemo jo v pečici na 200 stopinj celzija, vmes pa jo zalivamo z vodo ali jušno osnovo. Pečemo jo približno dve uri, oziroma toliko časa, da lepo zapečena.

Krompir narežemo na krhlje in ga malo pred koncem pečenja pečenke, pomažemo z maščobo in zapečemo v pečici.

Pečeno pečenko in krompir serviramo na krožnike in skupaj postrežemo. Zraven lahko ponudimo zelenjavo, ki jo bodo jedli tudi naši otroci.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev