Pečenka s pečenim kislim zeljem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tamara Habjanič
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 700 g kislega zelja
- 2 stroka česna
- 1 kg svinjske potrebuševine s kožico
- sol, poper, kumina
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5613 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 879 |
Navodila za pripravo
Mlado svinjsko meso s kožico natremo s soljo, poprom, kumino in česnom. Kožico po vrhu narežemo. V pekač dolijemo malo vode. Pečemo približno uro in pol na 185 stopinj, malo pred koncem dodamo k mesu zelje in pečemo še kakih 20 minut, da se zelje zlato zapeče.