Moja kuhinja:

~Pečeno piščančje meso z začimbami in rižem~



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 piščančja prsa
  • * sezamova semena
  • * začimbe za piščanca
  • 2 skodelica VODE
  • * sol in poper
  • 1/4 rdeče čebule
  • 1 skodelica riža basmati
  • 1 jedilna žlica olja za vok
  • * curry in kurkuma
  • * šetraj in majaron
  • 4 klinčke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2201

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 403

Navodila za pripravo

Piščančja prsa operemo, narežemo na koščke, jih damo v skledo in dodamo olje, sol, poper in vse ostale začimbe. Dobro premešamo, pokrijemo in pustimo, da se malo marinira.
Riž dobro operemo in ga v vodi z ščepcem carrya, čebulo in klinčki kuhamo 20-25 minut odvisno od vrste riža. Ko je riž kuhan, poberemo čebulo in klinčke.
Meso stresemo v ponev in ga spečemo, da se zlatorjavo zapeče.
Za še boljši okus mesa, potresemo še malo sezamovega semena.

**DOBER TEK**





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev