Moja kuhinja:

Peruti z ingverjem, medom, gorčico in dušenim krompirjem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo soli
  • malo maščobe za pečenje
  • 1 vejica rožmarina
  • malo peteršilja
  • 2 velika krompirja
  • 1 žličko medu
  • malo majoneze
  • 1 kg piščančjih peruti
  • 2 žlici ajverja
  • 2 žlici gorčice
  • malo ingverja v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2989

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 833

Navodila za pripravo

Krompir narežemo in ga skuhamo v slanem kropu. Kuhamo tako dolgo, da postane mehak.

Perutničke najprej osolimo, posujemo z ingverjem, poljubno začinimo in jih premažemo z medom.

Na vročem olju jih opečemo iz obeh strani. Spečene peruti nadevamo na papirnato servetko, da se maščoba odcedi.

Kuhan krompir zmučkamo, solimo in ga na olju na hitro podušimo.
Perutničke in krompir nadevamo na servirni krožnik.

Na en krožnik nadevamo perutničke in jih okrasimo z rožmarinom.

Na drug servirni krožnik nadevamo perutničke, krompir in ajver, gorčico in majonezo.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev