Peruti z ingverjem, medom, gorčico in dušenim krompirjem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- malo soli
- malo maščobe za pečenje
- 1 vejica rožmarina
- malo peteršilja
- 2 velika krompirja
- 1 žličko medu
- malo majoneze
- 1 kg piščančjih peruti
- 2 žlici ajverja
- 2 žlici gorčice
- malo ingverja v prahu
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2989 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 833 |
Navodila za pripravo
Krompir narežemo in ga skuhamo v slanem kropu. Kuhamo tako dolgo, da postane mehak.
Perutničke najprej osolimo, posujemo z ingverjem, poljubno začinimo in jih premažemo z medom.
Na vročem olju jih opečemo iz obeh strani. Spečene peruti nadevamo na papirnato servetko, da se maščoba odcedi.
Kuhan krompir zmučkamo, solimo in ga na olju na hitro podušimo.
Perutničke in krompir nadevamo na servirni krožnik.
Na en krožnik nadevamo perutničke in jih okrasimo z rožmarinom.
Na drug servirni krožnik nadevamo perutničke, krompir in ajver, gorčico in majonezo.
Pa dober tek!