Moja kuhinja:

Perutničke na žaru



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 čajna žlica soli
  • 2 jedilna žlica olivnega olja
  • 3 čajna žlica česna (svež ali v prahu)
  • 2 čajna žlica rožmarina
  • 3 čajna žlica paprika v prahu
  • 0.5 kg perutničk

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2886

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 514

Navodila za pripravo

V posodo samo perutničke in vse ostale sestavine, premešamo in mariniramo vsaj pol ure. Po tem času damo perutničke na žar ali ponev in pečemo vsaj 20min, ter vmes obračamo. Če nismo prepričani ali je že pečeno, eno perutničko žrtvujemo in jo razkosamo. Pečene ponudimo z omakami za pomakanje, lahko tudi kruhom.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev