Moja kuhinja:

perutničke z lanenim semenom in koruznimi kosmiči



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kos jajca
  • 1 ščepec soli
  • 200 g moke (60dag pirine moke, 30dag bele ostre moke, 10dag konopljine moke)
  • 500 ml masti
  • 1 ščepec začimbne mešanice za zelenjavo na žaru
  • 20 g koruznih kosmičev
  • 5 g lanenih semen

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2046

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 550

Navodila za pripravo

Perutničke najprej osolimo. Pripravimo jajca ( žvrkljana), moko in kosmiče ter lanena semena. Perutničke najprej povaljamo v moko, nato v jajca in nakoncu v mešanico kosmičev in semen. Pustimo 5 minut počivati in nato tako pripravljene damo cvrt v ročo mast. Cvremo cca 7 minut na vsaki strani, tako, da postanejo perutničke zlato rjave.
Ko so pečeno postrežemo skupaj s prilogo in sicer dodamo česen, pinđur in čemaž.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev