Moja kuhinja:

Pikantni puran s fižolom in ajovo kašo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos čebula
  • 1 pest peteršilja
  • 1 ščepec soli
  • 5 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 čajna žlica ingverja
  • 1 skodelica kuhanega fižola
  • 3 jedilna žlica sladke rdeče paprike
  • 1 čajna žlica pekoče paprike
  • 2 kos puranovega zrezka
  • 1 kos cel paradižnik
  • 1 skodelica ajdove kaše
  • 2 dcl vode ali jušne osnove

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1851

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 551

Navodila za pripravo

1. V slani vodi kuhamo ajdovo kašo toliko časa, da še ostane trda.

2.Čebulo olupimo, narežemo na majhne koščke in prepražimo na olivnem olju. Puranove zrezke narežemo na majhne koščke in dodamo v ponev k čebuli. Dodamo narezane koščke paradižnika in fižola ter popražimo. Po potrebi zalijemo z vodo oz juho. Dolivamo va majhnih količinah, ne vse naenkrat, toliko, da se naredi gosta omaka.
Ko se malo pokuha, dodamo vse začimbe in spet zalijemo.

Kuhamo cca 15 do 20 minut, na manjšem ognju, da se začimbe lepo vežejo v omako.
Na koncu dodamo ajdovo kašo, premešamo, dodamo še peteršilj in postrežemo.

Dober tek.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev