Pisane tortilije z mletim mesom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 strok česna
- 8 tortilij
- 1/4 rdeče paprike
- 100 g sira
- 500 g mletega mesa
- 1 konzerva paradižnikove omake
- 1 feferon ( pekoč ali nepekoč )
- malo masla in maščobe za pečenje
- nekaj začimb po okusu; sol, poper, čili, rdeča paprika, tabasco..
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4529 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 782 |
Navodila za pripravo
Nadev za tortilje:
Na nasekljani čebuli na hitro prepražimo meso, začinimo s soljo rdečo papriko,čilijem. Dodamo narezano rdečo papriko in dušimo še nekaj minut. Na koncu dodamo v to omako še paradižnikovo mezgo. Vse skupaj dušimo še nekaj minut.
Omaka iz sira;
Maslo razpustimo na šibkem ognju, dodamo sir in ga ves čas mešamo, da se ne prime posode, dokler ne postane kremasto in gladko.
Tortilje pogrejemo, jih namažemo s sirovo omako in nadevamo z nadevom iz mesa. Tortilje zavijemo in premažemo z omako iz sira.
S totrilijami se lahko poljubno igrate in dodajate sestavine, ki jih imete pri roki..
Naj vam teknejo!