Moja kuhinja:

Pisane tortilije z mletim mesom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 strok česna
  • 8 tortilij
  • 1/4 rdeče paprike
  • 100 g sira
  • 500 g mletega mesa
  • 1 konzerva paradižnikove omake
  • 1 feferon ( pekoč ali nepekoč )
  • malo masla in maščobe za pečenje
  • nekaj začimb po okusu; sol, poper, čili, rdeča paprika, tabasco..

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4529

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 782

Navodila za pripravo

Nadev za tortilje:
Na nasekljani čebuli na hitro prepražimo meso, začinimo s soljo rdečo papriko,čilijem. Dodamo narezano rdečo papriko in dušimo še nekaj minut. Na koncu dodamo v to omako še paradižnikovo mezgo. Vse skupaj dušimo še nekaj minut.
Omaka iz sira;
Maslo razpustimo na šibkem ognju, dodamo sir in ga ves čas mešamo, da se ne prime posode, dokler ne postane kremasto in gladko.
Tortilje pogrejemo, jih namažemo s sirovo omako in nadevamo z nadevom iz mesa. Tortilje zavijemo in premažemo z omako iz sira.
S totrilijami se lahko poljubno igrate in dodajate sestavine, ki jih imete pri roki..
Naj vam teknejo!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev