Moja kuhinja:

Piščančja palačinka


Piščančja palačinka
Piščančja palačinka
Piščančja palačinka
Piščančja palačinka

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 5

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Testo palačinke

  • 500 ml mleko
  • 5 kos jajca
  • 2 jedilna žlica sladkor
  • 1 ščepec sol
  • 250 g moka tip 500

nadev

  • 400 g piščančja prsa
  • 1 kos kisla smetana
  • 1 kos paprika
  • 1 ščepec sol
  • 1/4 čajna žlica poper
  • 2 čajna žlica maslo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2680

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 282

Priprava

Iz sestavin za palačinke naredimo testo in ga pustimo počivati nekaj minutk, nato spečemo palačinke.
Na ognju razpustimo maslo in na njem opečemo na hitro na kocke narezano piščančje meso, dodamo na košče narezano papriko, začinimo s soljo in poprom. Po 15 minutah dodamo še kislo smetano, da dobimo gosto omako, za nadev. Odstavimo iz ognja in še z vročim nadevom napolnimo palačinke, jih zavijemo zložimo na pekač in jih še za 5 minutk damo v pečico na 200 stopinj premažemo jih s kislo smetano ali pa jih po želji gratiniramo s sirom. Potrsemo z mičkeno rdeče sladke paprike in ponudimo skupaj z dušenim rižem.

piščanec , paprika , palačinke




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev