Moja kuhinja:

Piščančja pita s korenčkom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 5

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Testo

  • 30 dag moke
  • 1.5 dcl vroče vode
  • 1 čajna žlica sode bikarbone
  • o.5 čajna žlica soli
  • 3 jedilna žlica olivnega olja

Mesni nadev

  • 50-60 dag piščančjega mesa (zrezki)
  • 3 dcl paradižnikove mezge
  • 5 kos korenja
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec mletega česna, rožmarina, popra, vegete
  • 1 čajna žlica sladkorja

Bešamel

  • 3 dcl mleka
  • 1 dcl sladke smetane/ smetane za kuhanje
  • 4 jedilna žlica moke
  • malo soli, mletega česna, muškatnega oreščka
  • 12 dag masla

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5601

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 669

Navodila za pripravo pite

Jaz nisem imela kvasa, zato sem testo delala po tem receptu... Za testo lahko uporabimo tudi klasično kvašeno, kot za pico ali kruh. Iz navedenih sestavin zamesimo gladko testo.

Na olivnem olju popečemo zrezke, ki smo jih malce posuli z vegeto. Narežemo jih na podolžne rezine. Korenčke ostrgamo, operemo in drobno naribamo. Pražimo jih v ponvi, kjer smo prej popekli zrezke. Dodamo sladkor, česen, malo posolimo. Ko se zmehča, prilijemo mezgo in koščke piščanca. Premešamo, začinimo in še malo prekuhamo, da se zgosti.

Maslo stopimo, posujemo z moko in vneto mešamo, da se ne naredijo grudice. začinimo in prilivamo mleko. Ves čas mešamo. Ko se zgosti, prilijemo smetano in mešamo, da se ponovno zgosti (ravno prav, ne pregosto).

Recept je napisan za pekač premera 26 cm (kar zadostuje za 4-5 oseb). Namastimo ga in po njem razporedimo testo (ob robovih ga pritrdimo še za pribl. 7 cm visoko okrog in okrog pekača). Damo v pečico na 180 stopinj za 8 minut, da malce naraste. Vzamemo iz pečice, po testu razporedimo polovico mesnega nadeva, polovico bešamela in nato ponovimo postopek. Po vrhu potresemo še ribani sir in nato pito pečemo na 150 stopinj še pribl. 15 minut (kvašeno testo verjetno malo dlje). Zraven ponudimo zeleno solato.

Dober tek!

Navodila za pripravo

Jaz nisem imela kvasa, zato sem testo delala po tem receptu... Za testo lahko uporabimo tudi klasično kvašeno, kot za pico ali kruh.

paradižnikova omaka , sladka smetana , piščanec , korenček , pita




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev