Moja kuhinja:

Piščančja prsa v šampanjcu s smetano



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kajenski poper
  • 1 parmezan
  • 1 sol in poper
  • 1 Rougette
  • 1 cmočki s sirom
  • 1 šampanjec-suha penina
  • 1 smetana za kuhanje
  • 1 muškatni orešček

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3396

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 632

Navodila za pripravo

Cmočke s sirom skuhamo po navodilih ter spečemo sir Rougette, ki ga prelijemo čez cmočke.

Piščančja prsa narežemo na zrezke, ki jih posolimo in popramo ter dodamo kajenski poper. Ko so prsa že zlato opečena jih prelijemo s šampanjcem, da se naravna mesna omaka poveže z njim in nato odstavimo. Dodamo smetano za kuhanje, nariban parmezan ter muškatni orešček. Vse skupaj počasi lahkotno premešamo, da nastane lepa smetanova omaka, ki jo še začinimo po lastnem okusu ter vse skupaj še malo pogrejemo (na malem ognju, da se omaka ne sesiri), da se okusi med sabo premešajo. To je vrhunska in enostavna priprava vsakodnevnega obroka s pustim belim mesom.

Dober tek in na zdravje s šampanjcem*





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev