Piščančja rižota




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Jerneja Šajn
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 30 dag piščančja prsa
- 1 skodelica grah
- 2 jedilna žlica olje
- 1 kos čebula
- 1 ščepec sol
- 10 dcl voda
- 1 ščepec poper
- 1 kos jušna kocka
- 1 čajna žlica paradižnikov koncentrat
- 30 dag riž
- 1 skodelica jurčki
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2091 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 536 |
Navodila za pripravo
Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na olju. Meso zrežemo na kocke, solimo, popramo in dodamo čebuli ter pražimo, da meso porjavi. Dodamo paradižnikov koncentrat, gobe, grah ter opran riž. Pražimo, da riž postekleni. Nato zalijemo z vodo in dodamo jušno kocko. Kuhamo, dokler se riž ne zmehča. Po potrebi solimo.