Piščančja rolada s pršutom in mocarelo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 stroka česna
- 15 žlic olja
- 500 g izkoščenih piščančjih prsi
- 4-5 rezin pršuta
- 2 manjši pesti naribane mocarele
- 1 ščep soli in popra
- 2 čajni žlički paprike v prahu
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5063 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 982 |
Navodila za pripravo
Piščančje prsi razrežemo na 2-3 mm debele rezine in jih razporedimo v vrsto. Zadnje tri-štiri (odvisno od velikosti rezin) rezine pa položimo vodoravno, tako ta vse spodnje rezine prekrijemo. Rezine nato malce posolimo in popopramo. Čeznje potresemo eno pest sira, s tem da zunanji rob rezin v velikosti pol centimetra ne pokrivamo z nadevom. Čez sir naložimo pršut, nato pa ponovno še eno pest sira. Vse skupaj nato nežno zvijemo v rolado in pritrdimo oziroma ovijemo s sukancem (za boljšo predstavo si poglejte slike zgoraj). V pekač obložen s peki papirjem nato zlijemo 6 žlic olja in papriko v prahu, ter na kolobarje narezan česen. Piščančjo rolado nato malce obračamo po marinadi, ter jo pustimo v marinadi kakšnih 20-30 minut.
V ponev nalijemo preostalo olje in ga segrejemo na srednje vročo temperaturo. Rolado položimo v ponev in jo vsako slabo minutko obrnemo, da se bo na vse straneh lepo zapekla. Pečemo jo kakšnih slabih 15 minut. S tem ko jo bomo pekli počasi, bo piščanec bolj mehek in notranji zaviti del piščanca zagotovo pečen. Med tem lahko v pekač kjer smo piščanca marinirali narežemo 4-5 srednje velikih krompirjev na manjše koščke in jih v tej marinadi spečemo v pečici. Pečemo jih dobrih 20 minut v segreti pečici na 220 stopinj. postrežemo jih zraven rolade.
Pečeni roladi nato odstranimo sukanec in jo narežemo na kolobarje.
Dober tek!