Moja kuhinja:

Piščančja rolada s pršutom in mocarelo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 stroka česna
  • 15 žlic olja
  • 500 g izkoščenih piščančjih prsi
  • 4-5 rezin pršuta
  • 2 manjši pesti naribane mocarele
  • 1 ščep soli in popra
  • 2 čajni žlički paprike v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5063

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 982

Navodila za pripravo

Piščančje prsi razrežemo na 2-3 mm debele rezine in jih razporedimo v vrsto. Zadnje tri-štiri (odvisno od velikosti rezin) rezine pa položimo vodoravno, tako ta vse spodnje rezine prekrijemo. Rezine nato malce posolimo in popopramo. Čeznje potresemo eno pest sira, s tem da zunanji rob rezin v velikosti pol centimetra ne pokrivamo z nadevom. Čez sir naložimo pršut, nato pa ponovno še eno pest sira. Vse skupaj nato nežno zvijemo v rolado in pritrdimo oziroma ovijemo s sukancem (za boljšo predstavo si poglejte slike zgoraj). V pekač obložen s peki papirjem nato zlijemo 6 žlic olja in papriko v prahu, ter na kolobarje narezan česen. Piščančjo rolado nato malce obračamo po marinadi, ter jo pustimo v marinadi kakšnih 20-30 minut.
V ponev nalijemo preostalo olje in ga segrejemo na srednje vročo temperaturo. Rolado položimo v ponev in jo vsako slabo minutko obrnemo, da se bo na vse straneh lepo zapekla. Pečemo jo kakšnih slabih 15 minut. S tem ko jo bomo pekli počasi, bo piščanec bolj mehek in notranji zaviti del piščanca zagotovo pečen. Med tem lahko v pekač kjer smo piščanca marinirali narežemo 4-5 srednje velikih krompirjev na manjše koščke in jih v tej marinadi spečemo v pečici. Pečemo jih dobrih 20 minut v segreti pečici na 220 stopinj. postrežemo jih zraven rolade.
Pečeni roladi nato odstranimo sukanec in jo narežemo na kolobarje.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev