Moja kuhinja:

Piščančja rulada v sirovi omaki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 2 ščepec soli
  • 300 g mešane zelenjave
  • 50 g masla
  • 2 jedilna žlica kisle smetane
  • 100 g pršuta
  • 2 ščepec popra
  • 400 g piščančji file
  • 200 g gorgonzole
  • 100 g topljenega sira
  • 1 ščepec mediteranske mešanice začimb

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2531

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 572

Navodila za pripravo

Za 2 osebi.
Piščančji file damo na polovico in iz vsake polovice naredimo en velik, čim tanjši zrezek, ki ga posolimo in popramo. nanj zložimo rezine pršuta in nekaj rezin gorgonzole. Vse skupaj zvijemo v dve ruladi in popečemo na vročem olju. Najprej na tisti strani kjer se rulada konča, potem pa jo obračamo, tako da ju popečemo na vseh straneh. Ruladi damo v pečico in pečemo na 180 C cca 20 min.
V kozico damo kislo smetano, topljeni sir, gorgonzolo, solimo in popramo. Kuhamo tako dolgo, da se sir stopi, če je omaka pregosta dodamo malo mleka ali smetane.
Kuhano svežo zelenjavo narežemo na kockice (lahko uporabimo tudi zmrznjeno zelenjavo) in jo do konca zdušimo na maslu. Dodamo še sol in mešanico mediteranskih začimb.
Ruladi narežemo na rezine, jih prelijemo z sirovo omako in priložimo masleno zelenjavo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev