Moja kuhinja:

Piščančja stegna s krompirjem v pečici


Piščančja stegna s krompirjem v pečici
Piščančja stegna s krompirjem v pečici
Piščančja stegna s krompirjem v pečici
Piščančja stegna s krompirjem v pečici

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 sol
  • 3 kos česna
  • 2 dcl belega vina
  • 1 poper
  • 3 čajna žlica olivnega olja
  • 1 jedilna žlica paprike v prahu
  • 2 ščepec rožmarina
  • 1 ščepec origana
  • 1 ščepec bazilike
  • 6 kos piščančjih stegen s kostjo in kožo
  • 2 pest češnjevih paradižnikov
  • 1 kos velike čebule
  • 600 g krompirja
  • 1 čajna žlica curryja
  • 1 mešane zelenjave za prilogo
  • 1-2 dcl jušne osnove po potrebi

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 9298

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 848

Navodila za pripravo

Piščančja stegna en dan prej mariniramo in sicer: jih solimo, popramo, posujemo z baziliko, origanom, curryjem in papriko, prelijemo z deci vina in malce olivnega olja. Z rokami zmešamo stegna in jih postavimo v hladilnik za čez noč.

Naslednji dan olupimo krompir, ga osušimo z papirnatimi brisačkami, solimo, popramo ter posujemo z rožmarinom.
Pečico ogrejemo na 180-200 stopinj, odvisno od pečice. V pomaščen pekač položimo krompir, nanj narežemo večje kose čebule, česna in paradižnike, premešamo v pekaču, da se vse skupaj zmeša še z oljem.
Na vse to naložimo stegna, katera smo prej zarezali z nožem, iz dveh koncev, do kosti. Nato vse skupaj prelijemo s preostalim vinom in pokrijemo s folijo.
Vstavimo v ogreto pečico in pečemo približno pol ure. Vmes lahko preverimo, če je potrebno zaliti z jušno osnovo, da se tudi krompir na začetku lepo "pokuha" in šele na koncu zapeče. Vendar ne pretiravajte, da ne postane "pocast". Zato raje izberite krompir, ki se ne razkuha.
Po dobrih 40 minutah preverite z vilico kako je s krompirjem, če je mehak, ter izberite stegno, ga prerežite do kosti. Če je še krvavo, ga še malce podušite v pokritem pekaču, če pa je pečeno, pa odkrijte pladenj in vključite žar ali pa povišajte temperaturo pečice za dobrih 10 minut, da se koža stegen in krompirček lepo zapečejo.

Za prilogo na olivnem olju prepražite zelenjavo po želji, ki ste jo prej blanširali. Lahko pa kupite tudi zamrznjeno zelenjavo za praženje. Ali pa postržite s solato po želji :))

Pa dober tek :)))





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev