piščančje roladice v grahovi omaki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: špela debevc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - česen
- 3 korenja
- - poper
- 1 bučka in pol
- 1 skodelica graha
- 1 čebulo in pol
- 1 kokšjo kocko
- 1 sladko smetano
- 4 rezine kuhanega pršuta
- 2 večja piščančja zrezka
- - majaron
- - zeliščno - sirni namaz
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3414 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 650 |
Navodila za pripravo
Čebulo sesekljamo in popražimo na olju. Dodamo korenčkove kockice in grah. Malo popražimo, zalijemo z vodo, dodamo 1/2 kocke ter kuhamo dokler se korenje in grah ne zmehčata. Zalijemo s sladko smetano, ter po potrebi malo zgostimo z moko in vodo ali pa z gustinom. Nadev naredimo iz piščančjega mesa, ki ga zmeljemo, dodamo mu naribano bučko, začinimo s poprom, česom, majaronom in soljo. Dodamo zeliščno-sirni namaz, ter prepraženo sesekljano čebulo. Vse skupaj dobro premešamo, ter damo na rezino kuhanega pršuta. Zvijemo v zvitek, ter konce spnemo z zobotrebcem. Pečemo 45 min na 180°c. Dober tek!!!