Moja kuhinja:

Piščančje rulade polnjne z artičoki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jajce
  • malo soli
  • malo olja za pečenje
  • 3 manjše piščančje zrezke
  • 2 artičoka
  • nekaj moke za paniranje
  • 15 žlic drobtin ali kuskusa
  • 3 rezine pomaranče za okrasitev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1965

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 599

Navodila za pripravo

Artičoka skuhamo v slani vodi, do mehkega, okoli 1 ure in pol. Kuhana artičoka precedimo in ohladimo.

Piščančje meso natremo s soljo. Artičoka olupimo, da pridemo do srčkov - njihovega mesa. Meso artičokov drobno narežemo in z njimi nadevamo piščančje zrezke, ki jih zvijemo in nazadnje zapremo z zobotrebci. Pripravimo si jajco, moko in drobtine ( jaz sem za paniranje uporabila kuskus ).

Jaco razžvrkljamo, mesne zvitke najprej pomokamo, potem jih pomočimo v jajco in nazadnje še v drobtine oz. kuskus.

Panirane zvitke spečemo na vročem olju. Pečemo jih tako dolgo, da so lepo zapečeni.

Spečene roladice prerežemo na polovico. Zgornji del artičoka naložimo na servirni krožnik, dodamo še nekaj artičokinih listov in dodamo mesne ruladice. Okrasimo s pomarančo in ponudimo.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev