Moja kuhinja:

Piščančji Afriški paprikaš z masalo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 lovorjev list
  • 1 rožmarin
  • 1 timijan
  • 2 stroka česna
  • 1 sol in poper
  • 1 kokosovo olje
  • 3-4 čebule
  • 1 žafranika
  • 1 paradižnikova mezga
  • 1 kg piščančje krače
  • 3 jedilna žlica sladka paprika v prahu
  • 2 jedilna žlica masala
  • 2 dcl suho belo vino

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1799

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 518

Navodila za pripravo

Na kokosovem olju popražimo ogromno čebule in 2 stroka stisnjenega česna. Dodamo mali ščepec timijan, rožmarin in žafraniko ter 1 lovorjev list. Nato stisnemo še cca. 10cm paradižnikove mezge in vse skupaj premešamo ter dodamo piščančje krače (spodnji del hrustanec in koža se odstrani, da je lepa čista kost za katero lahko primemo), ki smo jih že v naprej solili, poprali in potresli z kajenskim poprom ter rdečo papriko. Prav tako dodamo še malo rdeče paprike in 2 žlici masale in zalijemo z 1-2dl suhim belim vinom in vodo, da so krače skoraj pokrite. Kuhamo cca. 30-50minut, dokler krače niso kuhane in čebula ni že skoraj razpadla. Ven poberemo krače in lovorjev list ter omako malo zmiksamo z oaličnim mešalnikom (ne preveč, kajti malo še vedno mora ostati majhnih delcev čebule).

Postrežemo s pire krompirjem ali pa z kruhom NAN ( objava za peko je v mojih receptih).

Želim vam, da to jed poskusite in si na koncu obližete prste;)





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev