Moja kuhinja:

Piščančji buritto (Tortilja)



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica popra
  • 1 jedilna žlica soli
  • 2 kos stroka česna
  • 4 kos velike tortilje (pšenične)
  • 450 g piščančjih prs brez kosti in kože
  • 1 kos pločevinka fižola
  • 2 kos cebuli
  • 2 kos paradižnika
  • 2 kos papriki
  • 180 g kisle smetane
  • 1 kos kupljene salse (pikantna omaka)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2582

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 536

Navodila za pripravo

Čebulo papriko in paradižnik na grobo nasekljamo.
V loncu na srednje močnem ognju dušimo piščanca. Dodamo čebulo, papriko, paradižnik, sol in poper ter kuhamo še 45 minut, da zavre. Odstavimo.

Piščanca z zelenjavo damo iz posode in ga razrežemo najbolje z vilicami.
Zmiksamo oz. spasiramo fižol in ga na kratko pokuhamo za 2 minuti.
V ponvi za palačinke na nizki temperaturi z obeh strani pogrejemo tortilje da postanejo mehke.

Nadevamo tortilje. Na sredini tortiljo najprej namažemo s pasiranim fižolom nato jo obložimo z mesom in zelenjavo. Po vrhu jo nadevamo s kislo smetano, in salso.

Zvijemo tortiljo v burito (tradicionalni način). To izgleda približno tako, da najprej levi in desni rob tortilje prepognemo s strani do polovice proti sredini in jo potem od spodaj proti vrhu zavijemo kot palačinko.

Zraven ponudimo kislo smetano in salso. Krožnik lahko okrasimo tudi s solato.
Pa dober tek!

Opomba: recept in sestavine so za 4 osebe.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev