Moja kuhinja:

Piščančji file v ajdovem testu



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos čebula
  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 2 dcl mleka
  • 1 dcl olivnega olja
  • 1 ščepec soli
  • 200 g mehke moke
  • 1 jedilna žlica kisle smetane
  • 1 dcl jušne osnove
  • 50 dag krompirja
  • 7 g kvasa
  • 5 dag feta sira
  • 1 jedilna žlica sojine omake
  • 50 dag piščančji file
  • 200 g ajdove moke
  • 20 dag brstični ohrovt
  • 2 jedilna žlica gorčice
  • 10 dag sira edamec

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1518

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 478

Navodila za pripravo

Ajdovo in belo mehko moko zmešamo in solimo, dodamo nadrobljen kvas, 2 dcl mlačnega mleka, 1 dcl mlačne vode in žlico olivnega olja. Vse sestavine zmešamo in gnetemo tako dolgo, da je testo gladko in voljno. Naredimo hlebček, ga namažemo z oljem in pustimo vzhajati pol ure.
Piščančji file narežemo po dolžini na približno 10 dag velike kose. Testo razdelimo na 5 delov in vsak del razvaljamo na debelino dveh milimetrov. Brstični ohrovt narežemo na tenke rezine. Na sredino razvaljanega testa položimo brstični ohrovt,nanj položimo posoljeni piščančji file in ga pokapljamo s sojino omako. Na piščanca položimo še en sloj brstičnega ohrovta, vse skupaj zavijemo v testo, ki ga na straneh stisnemo in višek odrežemo. Strani spodvijemo in položimo v pekač. Krompir olupimo in ga narežemo na rezine. Posolimo in naoljimo ga ter damo v pekač poleg testa. Pečemo na 180 C cca pol ure, oziroma ko porjavi vzamemo file v testu iz pečice, na krompir pa naribamo edamec in damo še za 10 min v pečico, da se sir raztopi. Medtem ko se krompir peče, popražimo nasekljano čebulo, dodamo gorčico, kislo smetano in jušene osnove, toliko da ni omaka pregosta. Po desetih minutah dodamo še na majhne kocke narezan trd feta sirmna kratko prekuhamo in postrežemo. File v testu lahko tudi okrasimo z testom,ki ga naredimo iz moke in vode.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev