Moja kuhinja:

Piščančji file z gorgonzolo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos čebula
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 ščepec soli
  • 1 čajna žlica worchesterske omake
  • 2 jedilna žlica kisle smetane
  • 3 dcl jušne osnove
  • 15 dag riža
  • 1 ščepec popra
  • 50 dag piščančji file
  • 20 dag gorgonzole
  • 2 jedilna žlica gorčice

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3780

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 583

Navodila za pripravo

drobno nasekljano čebulo popražimo na olivnem olju, dodamo riž, ga malo popražimo in dodamo malo jušne osnove. Riž dušimo cca 15 min, oziroma dokler se skoraj ne skuha. Dodajamo mu vodo po potrebi, na koncu pa mu dodamo še worchestersko omako in kislo smetano. Dušimo še toliko časa, da tekočina izpari.
Piščančji file narežemo na 1 cm debele zrezke, ki jih posolimo in namažemo z gorčico na obeh straneh. Na vrelem olju pečemo fileje na eni strani 5 min, jih obrnemo in damo na vrh rezine gorgonzole. Pokrijemo in pečemo še 5 min. Serviramo na dušenem rižu.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev