Moja kuhinja:

Piščančji golaž



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • sol
  • 1 dcl olja
  • 2 cebuli
  • 2 jedilna žlica paradižnikove mezge
  • 0,3 dcl konjaka
  • 3 dcl belega vina
  • 1 jedilna žlica mlete paprike
  • 3 veliki krompirji
  • 1 na kose narezan piščanec
  • 2 jedilna žlica sesekljane bazilike in timijana
  • 2 papriki
  • 150 g slanine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3695

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 638

Navodila za pripravo

Kose piščanca prelijemo s konjakom in nekaj vina. Dodamo baziliko, timijan in sol ter mariniramo kakšno uro. Kose popečemo na segretem olju in jih damo na toplo. Nato popražimo tudi na kocke narezan krompir in ga shranimo na toplo. V isti posodi prepražimo na rezine narezano čebulo, dodamo na majhne kose narezano slanino, preostalo vino, na palčke narezano papriko, paradižnikovo mezgo in mleto papriko. Vse skupaj dušimo do mehkega, kar traja cca 20 minut. V skupno posodo sedaj damo zelenjavno mešanico, popečeno meso in popečen krompir, zalijemo z malo vode in dušimo do konca, da je vse popolnoma kuhano. Jed mora biti precej gosta. Zraven postrežemo kruh in zeleno solato. Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev