Piščančji gorčični zavitki z gobicami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Andreja Pucelj
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jedilna žlica olja
- 70 g masla
- 1 čajna žlica soli
- 1 ščepec majarona
- 500 g šampinjonov
- 1 jedilna žlica smetane
- 1 kg piščančjega mesa (prsi)
- 5 jedilna žlica gorčice
- 1 zavitek vlečenega testa
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2428 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 724 |
Navodila za pripravo
Prsi operemo, posolimo in popopramo (prsa naj bodo narezana res na tanko). Mariniramo jih v gorčici in žlički olja, kakšno uro.
Potem odvijemo testo in razpolovimo celo polo testa.
Pripravimo še gobice; katere v žlički olja na malem ognju dušimo par minutk, dodamo že žlico vode, sol in začimbe. Dušimo toliko časa, da vsa voda izpari in takrat dodamo še malo smetane.
Na testo položimo prsa v gorčici in na njih nadevamo gobice (uporabite lahko tudi špinačo, bučke..) in zavijemo.
Zavitke premažemo z maslom. Pečemo na 190 stopinj okoli 45 min.