piščančji zrezek z zelenjavno skorico
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: špela debevc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - maslo
- - olivno olje
- 1/3 bučke
- 1 dcl belega vina
- - poper
- 1 jedilna žlica kisle smetane
- 1/2 skodelica pora
- 1 čajna žlica sezama
- 3 stroki česna
- 2 piščančja zrezka
- 1 jedilna žlica narezanega pršuta
- 2 jedilna žlica zeliščno-sirnega namaza
- 1 jedilna žlica naribanega sira
- 1 jedilna žlica praženih pinjol
- 2 velika šampinjona
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2566 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 844 |
Navodila za pripravo
Piščančja zrezka solimo in popramo ter opečemo na vročem olivnem olju. Odstavimo na krožnik. V isti ponvi popražimo na drobno sesekljano čebulo, bučko, por, strt česen ter šampinjona. Solimo ter zalijemo z belim vinom. Pokuhamo, da alkohol izhlapi, potem pa maso ohladimo. Koščke pršuta popečemo na olju in dodamo nadevu. Pinjole popražimo v suhi ponvi, ter jih v možnarju stremo. Dodamo jih k zeliščnemu kremnemu namazu, kisli smetani, zelenjavni masi, ter sezamu. Dobro zmešamo. Za vezavo dodamo malo naribanega sira. Piščančje zrezke damo v naoljen pekač, ter maso razporedimo po zrezkih. Damo v ogreto pečico na 220°C za 20-25 min