Moja kuhinja:

Piščančji zrezki po pariško s špinačo in pire krompirjem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kos jajca
  • 2 dcl mleko
  • - olje
  • - sol
  • 200 ml kisla smetana
  • 100 g moka
  • 80 g masla
  • 500 g piščančjih zrezkov
  • - česen v prahu, poper

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8967

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 668

Navodila za pripravo

Zrezke potolčemo in posolimo. Pripravimo 2 krožnika, v enega natresemo moko v drugemu pa razžvrkljamo 2 jajci in malo soli. V posodo nalijemo olje in ga segrejemo. Zrezke prvo povaljamo v moki nato pomočimo v jajce in spečemo do zlato rumene barve prb 4 minute na vsaki strani. Krompir olupimo in narežemo na kocke velikosti celega oreha. Krompir skuhamo v slani vodi do mehkega, ga odcedimo in pretlačimo. Pretlačenemu krompirju dodamo maslo (40g), mleko (0.75 dcl), 1 dcl kisle smetane, sol po potrebi ter žlico olja ter vse skupaj dobro premešamo (najbolje kar s paličnim mešlnikom da dobimo res gladek pire). V posodici segrejemo preostalo maslo in dodamo špinačo, 1 dcl kisle smetane, česen v prahu, poper in sol ter nablagem ognju počasi kuhamo 10 minut. Zalijemo z 1.25 ml mleka in kuhamo še 5 minut. Zrezke postrežemo s pire krompirjem in špinačo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev