Piščanec polnjen s kruhovo "filo"
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Jože Gros
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- 1 čajna žlica soli
- 1/3 čajna žlica cesna v prahu
- 2 čajna žlica peteršilja
- 1 čajna žlica majarona
- 1 ščepec popra
- 1 ščepec kumine
- 2 čajna žlica masla
- 2 jajci
- 2 jedilna žlica gorčice
- 4-5 kos kruha
- 1 čajna žlica VEGETE
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 5064 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 527 |
Navodila za pripravo
1. Kruh poparimo z mlekom, dodamo popraženo čebulo, jajca, majaron, svež peteršilj, sol, poper, vegeta, žlička gorčice, kumina, bazilike in česen v prahu. To dobro premešamo, najbolje pa da pustimo čez noč. Drug dan lahko dodamo kakšno žlico drobtin, če je zmes preredka.
2. Piščanca odpremo, ga nasolimo in popramo. Piščanca napolnim z našim polnilom pod kožo. Na koncu ga postavimo v pekač in premažemo z gorčico. Na aluminjasto folijo damo maslo in nato prekrijemo piščanca. Odvečno polnilo postavimo ob piščanca.
3. Pečemo piščanca 1 uro do 1,5 ure - odvisno od velikosti piščanca, na 180°C. Zadnje 20 minut odstranimo folijo, da ima piščanec fino skorjico.
Dober tek!