Moja kuhinja:

Piščanec v karijevi omaki s krompirjem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ščepec sladkorja
  • pest parmezana
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • ščepec peteršilja, soli in popra
  • 2-3 piščančji zrezki
  • 1 čž paradižnikovega koncentrata
  • 1 čž paprike v prahu
  • 2 zravnani žlici karija v prahu
  • 1 majhna žlica moke
  • 2 srednje velika česna

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3961

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 622

Navodila za pripravo

Opisala vam bom le opis omake, sami pa se odločite zraven česa jo boste uporabili.
Najprej narežite na kocke piščančje zrezke, ter jim dodajte polovico žličke paprike v prahu, sol, poper, ščepec peteršilja, polovico žlice currya in narezan česen, vse to prelijte z žličko olja in dobro vtrite v narezano meso. To postavite za kakšne pol ure v hladilnik (če imate čas lahko tudi za dalj časa, saj bo tako piščanec bolj mehek). Če se vam mudi, lahko to spustite.
Nato po mariniranju vzamite meso in ga v ponvi z dodatkom olja, dobro spečite. Če ne boste prepričani ali je že pečen, vzamite največji kos mesa ter ga prepolovite. Če je v notranjosti rahlo rozne barve, ga še kake pol minute pečite. Ko je meso pečeno dodate smetano za kuhanje in ji dodate še ostalo papriko v prahu, curry, paradižnikov koncentrat, in sol ter poper po želji (odvisno od tega koliko imate radi soljeno, in pekoče).
Vse to kuhajte dokler omaka ne zavre in nato dodajte, slabi dcl vode zmešan z žličko moke (pomembno da je dobro premešano, ker drugače lahko nastanejo grudice). Vodo z moko počasi vmešamo v omako in ne samo zlijemo. Če imate radi redke omake, moke ne dodajajte, saj bo le ta povzročila da bo omaka bolj gosta. Če pa imate radi zelo goste omake, pa lahko dodate malce več moke v vodo in potem seveda v omako. Ko to dodate, ponovno počakajte da omaka zavre in zraven mešajte omako, da se ne bo sprijela na dno ponve in ste končani. Po želji lahko dodate pri postrežbi nariban parmezan.
Če si želite biti bolj kreativni pa lahko omako uporabite tako kot sem jo jaz na slikci, ki jo bom priložila, in namreč tako da izdolbete olupljen krompir, ga spečete v pečici in nato luknjice zapolnite s curryevo omako.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev