piščanec v objemu riža in bučk
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos korenje
- 50 g grah
- 2 ščepec popra
- 1 kos čebule
- 1 skodelica riža
- 1/2 čajna žlica gorčice
- 2 kos celih piščančjih beder
- 1 kos bučka
- 2 kos česna
- 2 ščepec rdeče paprike
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 1924 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 648 |
Navodila za pripravo
Na žlici olja prepražimo riž, da postekleni in zalijemo z vodo. Zalijemo z dvakratno količino vode, kot je bilo riža (če je riža ena čajna skodelica, potem damo 2 čajni skodelici vode). Hkrati damo v vodo tudi grah - jaz uporabljam svežega, zato rabi nekaj časa da se skuha. Če date grah iz konzerve ali zamrznjenega ga daste med riž 5 minut pred koncem kuhanja. Vodo primerno solimo.
Vzamemo 2 kosa celih piščančjih beder in jih nasolimo. Jaz dam še malo popra, čisto malo gorčice in ščep rdeče paprike. Bedre namestimo v okrogel pekač in dodamo bučke, čebulo, korenje in česen. Bučke in čebulo narežemo na kolobarje, korenje nastrgamo. PAZI: Česen damo zraven pečt cel, v ovoju! Saj se super speče in lahko sredico kar posesaš ven. Bedre s zelenjavno prilogo pečemo 50 minut pri 180°C v zaprti posodi (pekač s pokrovom).
Bedre s zelenjavno prilogo ponudimo z rižem in grahom.