Moja kuhinja:

piščanec v objemu riža in bučk



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos korenje
  • 50 g grah
  • 2 ščepec popra
  • 1 kos čebule
  • 1 skodelica riža
  • 1/2 čajna žlica gorčice
  • 2 kos celih piščančjih beder
  • 1 kos bučka
  • 2 kos česna
  • 2 ščepec rdeče paprike

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1924

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 648

Navodila za pripravo

Na žlici olja prepražimo riž, da postekleni in zalijemo z vodo. Zalijemo z dvakratno količino vode, kot je bilo riža (če je riža ena čajna skodelica, potem damo 2 čajni skodelici vode). Hkrati damo v vodo tudi grah - jaz uporabljam svežega, zato rabi nekaj časa da se skuha. Če date grah iz konzerve ali zamrznjenega ga daste med riž 5 minut pred koncem kuhanja. Vodo primerno solimo.
Vzamemo 2 kosa celih piščančjih beder in jih nasolimo. Jaz dam še malo popra, čisto malo gorčice in ščep rdeče paprike. Bedre namestimo v okrogel pekač in dodamo bučke, čebulo, korenje in česen. Bučke in čebulo narežemo na kolobarje, korenje nastrgamo. PAZI: Česen damo zraven pečt cel, v ovoju! Saj se super speče in lahko sredico kar posesaš ven. Bedre s zelenjavno prilogo pečemo 50 minut pri 180°C v zaprti posodi (pekač s pokrovom).
Bedre s zelenjavno prilogo ponudimo z rižem in grahom.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev