Moja kuhinja:

piščanec v paradižnikovi omaki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 300 g piščančja prsa
  • 1 čajna žlica soli
  • 2 ščepec popra
  • 2 kos česna
  • 250 g pelati
  • 2 ščepec kopra
  • 2 ščepec majarona

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3738

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 621

Navodila za pripravo

V namaščeni ponvi prepražimo kose piščanca (poleg prsi lahko še damo kakšen košček s kostjo). Popečemo jih na obeh straneh in dodamo 1 žlico moke (mešamo, dokler moka malo ne porjavi), dodamo česen (vzamemo 2 stroka in jih na drobno nasekljamo). Ko česen zadiši, dodamo 0.5 dl vode. Iz pločevinke vzamemo pelate in jih z vilico premučkamo. če uporabljamo svež paradižnik, ga narežemo na kocke in ga dodamo. Dodamo pelate in začinimo.
Kuhamo v pokriti posodi, na majhnem ognju približno pol ure. Če je pregosto, zalijemo še z malo vode.

Postrežemo z zeleno solato (balzamični kis, bučno olje ter sol) in kosom kruha.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev