Piščanec v paradižnikovi omaki z bučkami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- pol bučke
- malo olja
- 1 žlica moke
- nekaj jušne osnove
- 1 paradižnik paradižnik
- 20 dag piščančjega fileja/ prsi
- sol, poper, rožmarin, začimbe po okusu
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4573 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 811 |
Navodila za pripravo
Piščanca narežemo na kocke, bučko na ožje trakove, paradižnik pa sesekljamo. Segrejemo ponev z malo olja in vse skupaj prepražimo, da zelenjava izpusti sok. Ko izpari, postopoma prilivamo jušno osnovo. Na robu ponve naredimo prostor in potresemo z moko. Premešamo in zalijemo z jušno osnovo.
Začinimo in kuhamo še kratek čas. Postrežemo z njoki ali testeninami.
Dober tek!