Moja kuhinja:

Piščanec v testu



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: lahek

Količina: 6

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Sestavine

  • 1 kg piščanec
  • 1 kg moke
  • 5 dcl voda
  • 1 kos limona
  • 4 kos strokov česna
  • 2 jedilna žlica žajbljevi listi
  • 2 jedilna žlica kumine v zrnju
  • 5 jedilna žlica olivnega olja
  • 2 jedilna žlica soli oz. po potrebi

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3117

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 415

Navodila za pripravo

V vročo vodo damo limono in jo kuhamo 10min. Limono prešpikamo in damo v piščanca.
V terilnico damo del soli in žajbljeve liste, ter stremo. Dodamo česen in olivno olje, ter damo na piščanca in ga natremo.
Moki dodamo preostanek soli, semena koromača (ali kumine) in vodo, ter zmešamo. Testo gnetemo dokler ni dovolj gnetljivo. Testo razvaljamo na 1cm debelo, in z njim oblečemo piščanca (pečeno testo se lahko poje).
Časopisni papir zmočimo (ker vsebuje tiskarsko barvo, ki je lahko strupena lahko damo navaden bel papir na časopisni papir) in damo na pekač. Nanj damo piščanca. Pečemo 2h na 250 stopinj celzija. Če se testo barva prehitro ga lahko pokrijemo s peki papirjem.
Ko je pečeno, testo odstranimo, damo piščanca na pladenj, ga razrežemo in ponudimo.

Navodila za pripravo

V vročo vodo damo limono in jo kuhamo 10min. Limono prešpikamo in damo v piščanca.
V terilnico damo s

piščanec




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev