Piščanec z limonsko travo po tajsko
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Andreja Pucelj
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 velika čebula
- 3 ščepce soli
- 500 g pustega piščančjega mesa
- 2 paradižnika
- 2 jedilna žlica temne sojine omake
- 1 jedilna žlica tajske paste iz limonske trave
- 1,5 skodelice jasmin riža
- 1/2 čajna žlica orientalske začimbne mešanice (janež, ingver,..)
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 1814 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 465 |
Navodila za pripravo
Piščančje meso narežemo na koščke, posolimo in ga zmariniramo v pasti iz limonske trave. Čebulo narežemo na trakce in jo v voku prepražimo do zlatega, dodamo koščke piščanca in ga popečemo dokler ni zlato zapečen, potem dodamo na koščke narezan paradižnik in sojino omako ter začimbe, pražimo dokler se vse skupaj ne popeče in vsrka vase ves sok. Postrežemo skupaj z jasmin rižom.