Moja kuhinja:

piš.perutničke z ohrovtovim pirejem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 300 g ohrovt
  • 1 jedilna žlica limonin sok
  • 100 g sir Parmezan
  • 500 g piščančjih perutničk
  • 2 jedilna žlica kurkume
  • 4 kos česna
  • 2-3 jedilna žlica ingverja
  • 4 kos krompirja
  • 1 ščepec muškatnega oreščka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1872

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 602

Navodila za pripravo

1. V posodi segrejemo olje,dodamo kurkumo,sesekljan česenin nastrgan ingver in na hitro prepražimo.Nato dodamo perutničke,posolimo in popramo ter vse skupaj prepražimo na zmernem ognju.
2. Limonin sok prelijemo po perutničkahin počasi dušimo.Med dušenjem večkrat premešamoin po potrebi prilijemo jušno osnovo ali vodo.Po 20 minutah dušenja vse skupaj ugasnemo in pustimo počivati na toplem.
3. Posebej skuhamo krompir in ohrovt.Ko je kuhano pripravimo iz obeh jedi pire(mleko,maslo)in ko je pire narejen mu dodamo jajca in kislo smetano in začimbe(sol,poper,muškatni orešček) tako da je jed bolj tekoča.Vse skupaj damo v pekač na vrhu naribamo parmezan in damo v pečico za 20 minut,Po 20 minutah damo na vrhu še perutničke in vse skupaj na hitro zapečemo v pečici(cca.10 min.).Ko je jed gotova postrežemo na krožniku in perutničke še prelijemo z sokom ki je ostal pri dušenju. PA DOBER TEK!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev