Pita s kislim zeljem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Dagmar Čehovin
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 200 g moke
- voda po potrebi
- 0,5 dcl olja
- 20 g kvasa
- sol .
- 150 g kuhanega kislega zelja
- 3 žlice kisle smetane
- 100 g sira
- 100 g pršuta
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3263 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 568 |
Navodila za pripravo
Iz moke, kvasa, olja, soli in vode zamesimo gladko testo, ki naj vzhaja 1 uro. Testo raztegnemo na pekač, naj razporedimo kislo zelje, polijemo kislo smetano, dodamo nariban sir in na rezine narezan pršut. Pečemo v pečici na 250 stopinj 12 do 15 minut.