Moja kuhinja:

Pita s suho salamo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ščepec origana
  • 8 žlic mleka
  • 100 g moke
  • 1/4 kocke kvasa
  • 3 rezine sira
  • 2 žlici olja
  • 10-15 rezin suhe salame
  • ščepec sladkorja in soli
  • 3 žličke kečapa

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1834

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 577

Poglej video

Navodila za pripravo

Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

Moko stresemo v posodo in na sredini izdolbemo luknjo. Ob robu potresemo sol. V sredino vlijemo olje.

V manjšo posodo zlijemo mleko in ga pogrejemo da postane toplo. Vmešamo mu sladkor in vanj nadrobimo kvas. Posodo pokrijemo in počakamo 10 minut da kvas vzide.

Po tem času s kuhalnico na sredino moke počasi vmešamo vzhajan kvas. Kvas ne sme priti v stik s soljo,zato je sol na robu. Kvas vmešavamo od sredine proti robu. Ko sestavine grobo vmešamo, jih stresemo na kuhinjsko površino in dobro zgnetemo. Če je testo pretrdo dodamo še malo vode. Če pa se prijema pa še malo moke.

Testo pustimo počivati kakšne pol ure, nato pa ga razdelimo na tri dele.
Skodelico namastimo in nadevamo s prvo plastjo testa, ki smo ga z rokami oblikovali v krogec. Na testo namažemo žličko kečapa, dodamo tretjino narezane salame in tretjino sira, ter ščepec origana. Postopek ponovimo dvakrat. Vrh pite zaključimo s salamo in sirom.

Vse skupaj položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-40 minut.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev