Moja kuhinja:

Polnjena bedrca in perutničke



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čebula
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 dcl olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • 25 dag korenja
  • 20 dag bučk cuket
  • 5 dag orehov
  • 2 jušni žlici sesekljanega drobnjaka
  • 1 čajna žlička soli
  • 60 dag piščančjih beder in perutničk
  • 50 dag krompirja
  • 1 jajce
  • 1/2 stare žemlje
  • 10 oliv
  • 2 vejici rožmarina
  • malo kajenskega popra

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2822

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 759

Navodila za pripravo

Najprej pripravi nadev:
Čebulo in česen prepraži na 0,5 dcl olivnega olja, da posteklenita, dodaj na kocke narezano žemljo in še malo popraži. Osmukaj 1 vejico rožmarina malo sesekljaj in dodaj v nadev. Ko se zmes malo ohladi zalij s smetano, dodaj jajce, na grobo sesekljane olive in orehe, soli po okusu, popraj in dodaj žlico drobnjaka.
Nadevaj perutničke in bedrca tako, da s prsti narediš žep za nadev med kožo in mesom. Pomagaj si z daljšo manjšo žličko.

Meso in eno vejico rožmarina zloži v naoljen pekač in peci 15 minut v pečici na 180 stopinj.
Med tem olupi krompir, nareži ga na manjše kose in ga na pol skuhaj, cca. 7 minut. Nareži še korenje in bučke.

Po 20 minutah v pekač k mesu dodaj odcejen krompir, korenje in bučke, dodaj malo olivnega olja, posoli prilogo, pomešaj, osmukaj rožmarinovo vejico in potresi po krompirju. Peci še dobrih 20 minut, da se krompir zapeče, meso pa dobi hrustljavo kožo. Zadnjih 5 minut lahko vklopiš v pečici zgornji žar.
Preden serviraš, prilogo potresi z žlico sesekljanega drobnjaka in pomešaj.
Dober tek.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev