Polnjena bedrca in perutničke
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Desa Kapelj Gorenc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- 1 dcl sladke smetane
- 1 dcl olivnega olja
- 2 stroka česna
- 25 dag korenja
- 20 dag bučk cuket
- 5 dag orehov
- 2 jušni žlici sesekljanega drobnjaka
- 1 čajna žlička soli
- 60 dag piščančjih beder in perutničk
- 50 dag krompirja
- 1 jajce
- 1/2 stare žemlje
- 10 oliv
- 2 vejici rožmarina
- malo kajenskega popra
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2822 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 759 |
Navodila za pripravo
Najprej pripravi nadev:
Čebulo in česen prepraži na 0,5 dcl olivnega olja, da posteklenita, dodaj na kocke narezano žemljo in še malo popraži. Osmukaj 1 vejico rožmarina malo sesekljaj in dodaj v nadev. Ko se zmes malo ohladi zalij s smetano, dodaj jajce, na grobo sesekljane olive in orehe, soli po okusu, popraj in dodaj žlico drobnjaka.
Nadevaj perutničke in bedrca tako, da s prsti narediš žep za nadev med kožo in mesom. Pomagaj si z daljšo manjšo žličko.
Meso in eno vejico rožmarina zloži v naoljen pekač in peci 15 minut v pečici na 180 stopinj.
Med tem olupi krompir, nareži ga na manjše kose in ga na pol skuhaj, cca. 7 minut. Nareži še korenje in bučke.
Po 20 minutah v pekač k mesu dodaj odcejen krompir, korenje in bučke, dodaj malo olivnega olja, posoli prilogo, pomešaj, osmukaj rožmarinovo vejico in potresi po krompirju. Peci še dobrih 20 minut, da se krompir zapeče, meso pa dobi hrustljavo kožo. Zadnjih 5 minut lahko vklopiš v pečici zgornji žar.
Preden serviraš, prilogo potresi z žlico sesekljanega drobnjaka in pomešaj.
Dober tek.